Vetenskapliga rådgivare

Dr Prokopios Magiatis and Dr Eleni Melliou är världsledande inom forskningen av olivolja.

Dr Magiatis är medgrundare av och vice ordförande i Oleocanthal International Society och medgrundare av World Olive Center for Health i Aten.

Dr Melliou medgrundare av och generalsekreterare i Oleocanthal International Society och medgrundare av World Olive Center for Health i Aten.

Läs mer

Dr Melliou är laboratorieprofessor vid universitetet i Aten på den farmaceutiska avdelningen. Hennes forskning är inriktad på naturprodukternas kemi och särskilt på isolering och strukturell identifiering av bioaktiva små molekyler från livsmedel med hjälp av kromatografiska och spektroskopiska metoder.

”Vi kan intyga att The Govenor är en extremt sällsynt EVOO som skiljer sig från de vanliga olivoljorna. Det är en olja som vi kan rekommendera till alla konsumenter som letar efter en olivolja med förbättrande egenskaper för hälsan.” Dr Prokopios Magiatis – Docent – Aten University, University of Pharmacy

Vetenskaplig testning av The Governor

The Governor testades vetenskapligt första gången i mars 2014 vid universitetet i Aten och resultaten jämfördes med resultaten från 700 andra olivoljeprover från ca 30 andra olivsorter.

150 av de jämförande olivoljeproverna härstammar från bl a Kalifornien, Italien, Spanien, Cypern, Frankrike m.fl. och resultaten var imponerande. Oleocanthal- och Oleaceinnivåerna i The Governor var 7 gånger högre än genomsnittet av olivoljeproverna. The Governor Limited EVOO blev efter detta inbjuden att delta i sin första medicinska prövning.

The Governor Limited har använts i olika tester med positiva resultat bl a

 

VARFÖR ÄR THE GOVERNOR SÅ UNIK?

Tack vare de mycket höga koncentrationerna av fenolföreningar, särskilt hydroxytyrosol, Oleocanthal och Oleacein klassificeras The Governor som en av världens mest hälsosamma olivoljor.

The Governor var den första olivoljan som fick ett EU-hälsopåstående om livsmedel.

Den totala mängden hydroxytyrosolderivat i The Governor EVOO är 61% högre än den europeiska förordningen.
För The Governors Limited är nivåerna av Oleocanthal/Oleacein alltid cirka 966 mg/kg och för Premium cirka 957 mg/kg jämfört med medelvärden för EVOO som är 135/105 mg/kg.

Läs mer

 

De bioaktiva föreningarna Oleoanthal och Oleacein är av högsta vetenskapliga intresse.

I över 300 vetenskapliga studier med s.k. peer review har man identifierat vikten av molekylen Oleocanthal och dess antiinflammatoriska, antioxidativa, antimikrobiella, cancer- och nervskyddande förmågor att bekämpa sjukdom.

Läs mer

Långsiktig antioxitadiv stress orsakar skador på kroppens celler, vävnad, proteiner och DNA. Det leder så småningom till många kroniska tillstånd som hjärt- och kärlsjukdomar (stroke, åderförkalkning, högt blodtryck), diabetes, kronisk trötthet, astma, speciella cancersjukdomar och neurodegenerativa sjukdomar som Parkinson och Alzheimers.

Vi rekommenderar att du tar 20 mg (ca 2 msk) om dagen för att uppnå optimal effekt.

EVOO innehåller en hög andel
hjärtskyddande mono-omättade fettsyror

Olivolja har sedan århundraden spelat en stor roll i grekisk historia. Den har använts inom gastronomi,
hudvård, religiösa ceremonier och på grund av dess näringsrika föreningar som ett läkemedel av läkare för att behandla olika sjukdomar.

Hippokrates kallade olivoljan för ”den stora helaren”, Homeros ”flytande guld” och Galen berömde det för sina positiva hälsofördelar.

Dagens teknik, forskning och en mängd vetenskapliga studier har hjälpt oss att förstå hälsofördelarna
med att inta Extra Virgin Olivolja (EVOO) som en del av den dagliga dieten.

 

EVOO innehåller en hög andel hjärtskyddande mono-omättade fettsyror, en viss mängd av vitamin E och K och en mängd bioaktiva föreningar.
Dessa föreningar innehåller antioxidanter, antimikrobiella ämnen (dödar eller förhindrar förökning av mikroorganismer, exempelvis bakterier eller svamp) och har antiinflammatoriska, cancer- och nervskyddande egenskaper.

wEBBSHOP

KÖP THE GOVERNOR EXTRA VIRGIN OLIVOLJA