Produktion av The Governor
Tre generationer av expertis, kvalitet och kontinuitet.
En mikroproducent med stora förväntningar
Även om produktionsvolymen är liten, mellan 7 000 – 9 000 flaskor av The Limited Edition och mellan 9000 – 11 000 flaskor av den Premium Edition, har inte familjen Dafnis sparat på några kostnader och investerat i en modern 2-fas olivpress.
[read more]Det ger dem fullständig kontroll över hela olivoljeproduktionsprocessen så att de med säkerhet kan garantera den exceptionella kvaliteten på oljan.
Varje enskild flaska av The Governor är manuellt numrerad.
[/read]Kallt och långsamt, en innovativ procedur
Genom fortsatta försök kom familjen Dafnis fram till det optimala förfarandet för sin prisbelönta olivolja. Att den kallpressas samma dag med den mest varsamma metoden som har minimal påverkan på miljön och en god mängd tålamod är ingredienserna till deras framgångsrika recept.
[read more]Pressen är en modern hygienisk tvåfas-centrifug, men traditionerna upprätthålls fortfarande och förfarandet liknande den noggranna stenpressning där så lite värme som möjligt produceras och oljan får sätta sig och separeras naturligt mellan 1-4 timmar.
Oliverna behandlas mycket försiktigt och oljan tvingas inte ut innan den är klar.
[/read]Låga temperaturer, hög kvalitet
LFör att producera en riktigt enastående EVOO / Extra Virgin räcker det inte bara att följa godkända riktlinjer. Till exempel bör enligt riktlinjerna den maximala temperatur för oliverna under oljepressning inte överstiga +27 ° C. Men detta övervakas vanligtvis inte regelbundet av andra producenter, och den maximala temperaturen överskrids ofta under extraktionsförfarandet.
[read more]På Dafnis olivkvarn övervakar de kontinuerligt temperaturen och det håller medeltemperaturen mycket låg, det för att skydda antioxidanter från att förstöras. Familjen Dafnis eftersträvar en medeltemperatur på mellan +17-21 ° C, desto kallare desto bättre, eftersom vi vet att detta gör en stor skillnad på kvaliteten på oljan, i arom, smak och dess polyfenolhalt. Detta är verkligen en riktigt första kallpressning.
[/read]