Produktion av The Governor

Tre generationer av expertis, kvalitet och kontinuitet.

En mikroproducent med stora förväntningar

Även om produktionsvolymen är liten, mellan 7 000 – 9 000 flaskor av The Limited Edition och mellan  9000 – 11 000 flaskor av den Premium Edition, har inte familjen Dafnis sparat på några kostnader och investerat i en modern 2-fas olivpress.

[read more]

Det ger dem fullständig kontroll över hela olivoljeproduktionsprocessen så att de med säkerhet kan garantera den exceptionella kvaliteten på oljan.

Varje enskild flaska av The Governor är manuellt numrerad.

[/read]

Kallt och långsamt, en innovativ procedur

Genom fortsatta försök kom familjen Dafnis fram till det optimala förfarandet för sin prisbelönta olivolja. Att den kallpressas samma dag med den mest varsamma metoden som har minimal påverkan på miljön och en god mängd tålamod är ingredienserna till deras framgångsrika recept.

[read more]

Pressen är en modern hygienisk tvåfas-centrifug, men traditionerna upprätthålls fortfarande och förfarandet liknande den noggranna stenpressning där så lite värme som möjligt produceras och oljan får sätta sig och separeras naturligt mellan 1-4 timmar.

Oliverna behandlas mycket försiktigt och oljan tvingas inte ut innan den är klar.

[/read]

Låga temperaturer, hög kvalitet

LFör att producera en riktigt enastående EVOO / Extra Virgin räcker det inte bara att följa godkända riktlinjer. Till exempel bör enligt riktlinjerna den maximala temperatur för oliverna under oljepressning inte överstiga +27 ° C. Men detta övervakas vanligtvis inte regelbundet av andra producenter, och den maximala temperaturen överskrids ofta under extraktionsförfarandet.

[read more]

På Dafnis olivkvarn övervakar de kontinuerligt temperaturen och det håller medeltemperaturen mycket låg, det för att skydda antioxidanter från att förstöras. Familjen Dafnis eftersträvar en medeltemperatur på mellan +17-21 ° C, desto kallare desto bättre, eftersom vi vet att detta gör en stor skillnad på kvaliteten på oljan, i arom, smak och dess polyfenolhalt.  Detta är verkligen en riktigt första kallpressning.

[/read]

 

Möt familjen Dafnis.

Tre generationer av familjen Dafnis sköter om de uråldriga olivträden “Lianolia” i familjens olivlundar.

Tre generationer av expertis, kvalitet och kontinuitet.

Kunskap har överförts från en generation en annan och har byggt en djup expertis på olivolja som tar en livstid att lära. Deras försiktiga, innovativa och hållbara skördemetoder har gjort det möjligt för dem att garantera en jämn olivolja av mycket hög kvalité. Med total insyn garanteras kunden att veta var, när och hur … och framför allt vem som producerar deras olivolja! För Dafnis-familjen är produktion = ansvar.

[read more]

Deras filosofi är att kombinera tre huvudsakliga saker

”TRADITION – TEKNIK / INNOVATION och framför allt VETENSKAPLIG FORSKNING”

Bröderna Spyros och George har banat ny mark och gjort historia som Korfus första producenter av premium olivolja och har banat vägen till marknaden för officiellt certifierad ”hälsopåstående” extra virgin olivolja.

[/read]

Lianolia, en art av olivträd som finns endast på Korfu och i Joniska havsområdet

Internationella studier visar att olivsorten är den väsentliga faktorn som bestämmer kvaliteten på olivfrukten och dess olja. Lianolia-oliven är har sitt ursprung på Korfu och regionen mot Joniska havet. Det är en krävande olivsort som under de rätta förhållandena och skötsel ger en Extra Virgin olivolja (EVOO) av exceptionell kvalitet med ovanligt höga halter av välgörande polyfenoler.

[read more]

Familjen Dafnis olivlundar ligger nära byn Agios Mathios, vid berget Gamillios, mellan 0 och 130 meter över havet. Tre generationer av familjen sköter kärleksfullt de 1 500 åldriga Lianolia-olivträden, varav inget är yngre än 100 år. Många av familjens träd har blommat i över 500 år på de bördiga sluttningarna som leder ner till havet. Hemligheten för familjens friska träd är att upprätthålla en balans mellan rötter, stam, löv och respektera de olika behoven hos de yngre och de äldre träden. Solen, vinden och regnet – tar hand om resten.

[/read]

De uråldriga olivträden på Korfu

Det uppskattas att det finns så många som fyra miljoner olivträd på ön Korfu, både vilda och odlade. Korfu’s olivträd är speciella, många av dem planterades för hundratals år sedan och Korfu har några av världens äldsta olivlundar. På 1500-talet, under den venetianska ockupationen, producerade ön olivolja för Vatikanen.

[read more]

Olivträden på Korfu förstördes inte under Greklands krig och tilläts därför växa, upp till 25 meter höga, vilket gav sval skugga såväl som oliver och olja.

Korfus gamla olivlundar även har inspirerat många konstnärer. Det finns ett olivmuseum på Kynopiastes, där besökare kan se många intressanta traditionella utställningar om olivproduktion.

Olivträd älskar medelhavsklimatet med milda vintrar och varma, torra somrar. Korfu är Greklands nordligaste region för olivodling och har betydligt mer nederbörd jämfört med resten av Grekland som ger det perfekta mikroklimatet för det krävande olivträdet som växer i Lianolia. Lianolia-oliven gillar i synnerhet en stor mängd mark och atmosfärisk fukt för att producera dess rika bladverk och oliver av finaste kvalitet.

[/read]

 

Behandla naturens generositet med respekt

På grund av sin ålder är Dafins familjens olivträd mellan 15-25 meter höga och är utom räckhåll för plockarstegarna, vilket utgör en speciell utmaning för skörden. Många olivproducenter slår på grenarna eller till och med skakar stammen våldsamt för att komma åt oliverna högst upp, vilket påverkar kvaliteten på nästa säsongs produkter.

[read more]

Familjen Dafnis har utvecklat sin egen metod för handskörd. Man använder sig av en stång som försiktigt vibrerar I mindre än 15 sekunder, som inte “chockar” trädet eller orsakar skador på grenarna. Oliverna faller ner i ett nät som är ovanför marken som gör att dem inte skadas av någon markkontakt.

Tidpunkten för skörden är mycket viktig. Skörden börjar i början av oktober, några dagar innan de gröna oliverna börjar mogna.
Familjen måste vara vaksam på att skörda oliverna i exakt rätt ögonblick vanligtvis inom ett 3-veckors fönster. Oliverna fraktas till familjen fabrik för att pressas under 8 timmar. Denna noggranna skördemetod behandlar naturens generositet med respekt och ger ett lågt utbyte per träd av exceptionellt högkvalitativa oliver. Där andra olivproducenter förväntar sig 350 kilo, förväntar vi oss cirka 50 kilo perfekta oliver per träd.

[/read]

wEBBSHOP

KÖP THE GOVERNOR EXTRA VIRGIN OLIVOLJA

[ux_products style=”normal” col_spacing=”collapse” columns=”3″ slider_nav_style=”simple” show_cat=”0″ equalize_box=”0″ ids=”0″ image_width=”90″ image_size=”large” text_padding=”10px 10px 10px 10px”]