Produktion av The Governor
Tre generationer av expertis, kvalitet och kontinuitet.
En mikroproducent med stora förväntningar
Även om produktionsvolymen är liten, mellan 7 000 – 9 000 flaskor av The Limited Edition och mellan 9000 – 11 000 flaskor av den Premium Edition, har inte familjen Dafnis sparat på några kostnader och investerat i en modern 2-fas olivpress.
Läs merKallt och långsamt, en innovativ procedur
Genom fortsatta försök kom familjen Dafnis fram till det optimala förfarandet för sin prisbelönta olivolja. Att den kallpressas samma dag med den mest varsamma metoden som har minimal påverkan på miljön och en god mängd tålamod är ingredienserna till deras framgångsrika recept.
Läs merLåga temperaturer, hög kvalitet
LFör att producera en riktigt enastående EVOO / Extra Virgin räcker det inte bara att följa godkända riktlinjer. Till exempel bör enligt riktlinjerna den maximala temperatur för oliverna under oljepressning inte överstiga +27 ° C. Men detta övervakas vanligtvis inte regelbundet av andra producenter, och den maximala temperaturen överskrids ofta under extraktionsförfarandet.
Läs mer